Login | Contact | Links | Home
U bevindt zich hier: Over NeKAN

Over NeKAN


Het Netwerk Kleine Advocatenkantoren Nederland is een actieve beroepsvereniging voor advocaten in Nederland. De vereniging zet zich vooral in voor de vakmatige, zakelijke en maatschappelijke belangen van advocaten op kleine kantoren (maximaal vijf advocaten), zodat zij de dienstverlening aan hun cliënten kunnen optimaliseren. Dat doet zij vooral door kennisuitwisseling tussen advocaten onderling en met organisaties te stimuleren.

De vereniging staat open voor advocaten uit heel Nederland. Momenteel heeft NeKAN meer dan 60 leden, met name uit de arrondissementen Utrecht en Amsterdam. De leden zijn actief in uiteenlopende rechtsgebieden, zoals personen- en familierecht, strafrecht, huurrecht, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, bestuursrecht, onroerend goedrecht, erfrecht, faillissementsrecht en vreemdelingenrecht.

NeKAN is geen voorschrijvende instantie en verzorgt geen arbitrage bij geschillen tussen cliënten en advocaten. Alle advocaten voldoen immers al aan de gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten. Het behoort tot hun individuele verantwoordelijkheid om afspraken met cliënten te maken over tarieven, werkwijze, arbitrage en andere zaken. Bovendien wil NeKAN de pluriformiteit van de advocatuur en de vrijheid van advocaatkeuze niet beperken.

Meer informatie?
Heeft u een vraag over NeKAN, wilt u weten of er een lid bij u in de buurt zit of heeft u bij voorbeeld een idee voor een themabijeenkomst? Gebruik dan het contactformulier. U krijgt zo snel mogelijk een reactie!